Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про можливості одноразового добровільного декларування розповіли під час зустрічі

опубліковано 22 липня 2022 о 13:29

Чергова зустріч з платниками відбулася в Дубенській ДПІ із питань одноразового добровільного декларування. Про основні норми та положення закону, процедуру подання декларації учасникам заходу розповіла головний державний інспектор ДПІ Оксана Величенко.

Податківець детально зупинилась на видах активів які підлягають декларуванню та розмірах ставки одноразового збору. Акцентувала увагу присутніх і на гарантіях, які отримають від держави декларанти, а це – звільнення від відповідальності за вчинені в минулому порушення у сфері податкового та валютного законодавства, однак, за умови повної та своєчасної сплати збору.

Зокрема, під час зустрічі Оксана Величенко проінформувала, що в Декларації не потрібно зазначати інформацію про джерела отримання об’єктів декларування. При цьому, у разі декларування об’єктів, що знаходяться (зареєстровані) за межами України декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування, додавши до Декларації засвідчені належним чином копії документів, що підтверджують їх вартість. У разі декларування об’єктів, які знаходяться (зареєстровані) на території України - Декларант має право долучити такі документи.

Фахівець розповіла платникам податків про те, що одноразове декларування надає можливість кожному громадянину добровільно та цивілізовано легалізувати свої активи, при придбанні яких не були сплачені податки.

Для реалізації права на (спеціальне) добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» до 1 вересня 2022 року.

 

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»