Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – цивілізований спосіб легалізації активів, прихованих від оподаткування

опубліковано 25 липня 2022 о 11:05

Днями старший державний інспектор Тетяна Романович Сарненської ДПІ провела черговий  тренінг з відвідувачами  Центру обслуговування платників податків, під час якого розповіла про особливий порядок декларування активів, розміщених як в Україні так і за її межами, якщо ці активи було отримано за рахунок доходів, з яких не сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори протягом будь-якого з податкових періодів до 01 січня 2021 року.

Посадовець зазначила, що одноразове добровільне декларування є абсолютно добровільним способом цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. У такий спосіб держава надає можливість повернути гроші й інші активи у прозорий та легальний обіг.

Також звернула увагу, що добровільне декларування передбачає сплату збору за такими ставками:  5% для активів, розміщених в Україні (6% альтернативна);  9% для закордонних активів (11,5% альтернативна);  2,5% для декларування активів у вигляді ОВДП (3% альтернативна).

Насамкінець платники податків дізналися які саме декларуються активи фізичної особи, як подається одноразова добровільна декларація та де можна ознайомитися з формою Декларації.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX