Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тема робочих зустрічей на Радивилівщині – декларування доходів громадян

опубліковано 25 липня 2022 о 11:34

Начальник Радивилівської ДПІ Людмила Федун проводить зустрічі з громадянами одноосібниками щодо декларування доходів отриманих від продажу сільськогосподарської продукції за 2021 рік та своєчасності сплати платежів до бюджету.

В ході зустрічі посадовець розповіла про особливості декларування доходів громадян, які надають послуги з обробітку землі та збору урожаю власною сільськогосподарською технікою, а також до декларування доходів громадян, які самостійно обробляли власні земельні ділянки  (паї) загальною площею понад 2 га та отримали доходи за 2021 рік, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, Також податківець роз’яснила особливості заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік.

Також Людмила Федун розповіла про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, придбаних до 1 січня 2021 року та з яких не були сплачені податки і збори. Зокрема, про форму подання одноразової декларації та терміни її подання, які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, об’єкти оподаткування, ставки податку та терміни cплати.

Зокрема, вона наголосила, що декларування активів є добровільною справою кожного, а не обов’язком. Декларація подається виключно в електронній формі через Електронний кабінет платника.  Проте слід пам’ятати, що податкова амністія має одноразовий характер і закінчиться 1 вересня 2022 року.

В ході зустрічі Людмила Федун наголосила на тому, що роботодавці, які використовують найману працю, повинні легалізувати трудові відносини відповідно до чинного законодавства та вживати всіх заходів щодо виплати заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.  

На завершення заходу було надано відповіді на поставлені запитання  та запропоновано користуватись електронними сервісами ДПС, зокрема, Електронним кабінетом платника.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»