Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки легальним доходам працюючих у м. Вараш до бюджету громади сплачено понад пів мільярда гривень ПДФО

опубліковано 26 липня 2022 о 10:18

За перше півріччя 2022 року платники податків м. Вараш сплатили до зведеного бюджету країни 515,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, що  перевищує минулорічні показники на 52,6 мільйона гривень або на 11,4 відсотка.

При цьому місцевий бюджет отримав 407,3 мільйона гривень, відповідно до державної казни сплачено податку на доходи фізичних осіб –108,3 мільйона гривень.

«Роботодавці, які порушують законодавство про оплату праці, тим самим погіршують не тільки соціальне становище працівників, а й економічне становище місцевих громад, так як не перерахований у бюджет податок на доходи фізичних осіб значно зменшує наповнення місцевої скарбниці. Водночас є чимало роботодавців, які усвідомлюють свою відповідальність перед працівниками та державою і виплачують заробітну плату прозоро, сплачуючи з неї належні податки та платежі», - зазначає начальник Вараського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкової звітності управління податкового адміністрування фізичних осіб Наталія Бондаренко.

Вона також зазначає, що саме зараз кожен, хто раніше отримував доходи, але не повною мірою сплачував податки, має законні підстави легалізувати набуті активи.

Щоб скористатися правом на податкову амністію до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»