Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві громади Сарненщини отримали в розпорядження понад 2 мільйони гривень податку на нерухомість

опубліковано 26 липня 2022 о 10:30

Власники об’єктів нерухомості території обслуговування Сарненської ДПІ,  у першому півріччі 2022 року сплатили  до місцевих бюджетів 2,2 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Податківці Рівненщини рекомендують усім платникам своєчасно виконувати податкові зобов’язання, а громадян-власників нерухомого майна просять  перерахувати до місцевого бюджету заборговані за минулі роки суми податку на нерухомість. 

Фахівці також звертають увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета. Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрі обслуговування платників Сарненської ДПІ.

Якщо ж  нерухоме майно громадян придбане у минулі податкові періоди за доходи, з яких не сплачені податки, то такі громадяни можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»