Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про резерви наповнення місцевого бюджету говорили за «круглим столом»

опубліковано 27 липня 2022 о 14:02

Днями податківцями Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області в рамках «круглого столу» проведено  зустріч представниками територіальних громад з питань наповнення місцевого бюджету громади, змін та новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.

В ході заходу посадовці обговорили питання щодо забезпечення надходжень до бюджету громади майнових податків. Зокрема, розглянули резерви наповнення місцевого бюджету громади з податку на нерухоме майно, плати за землю, а також погашення заборгованості, яка виникла в попередніх періодах.

Разом з тим, начальник Зарічненської ДПІ Сергій Драка  звернув увагу на заходи щодо скорочення боргу зі сплати майнових податків та зазначив, що громадяни можуть перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом. Також фізичні особи мають право звернутися до податкової інспекції для проведення звірки даних по нерухомому чи рухомому майну та земельному податку.

Крім цього, податківці нагадали про кампанію одноразового декларування, зокрема хто має право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, які ставки використовуються для визначення розміру одноразового збору та в які терміни його сплачувати.

А також особливу  увагу було звернуто легалізацію праці та виплати заробітної плати в межах встановлених законодавством. Сергій Драка наголосив на тому, що роботодавці, які використовують найману працю, повинні легалізувати трудові відносини відповідно до чинного законодавства та вживати всіх заходів щодо виплати заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.  

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX