Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Дубенській ДПІ платникам роз'яснюють податкові новації воєнного часу

опубліковано 28 липня 2022 о 14:12

Фахівці Дубенського  відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок провели чергову зустріч з платниками, під час якої розповіли про зміни податкового законодавства, що були впроваджені для створення сприятливих умов ведення бізнесу та відновлення економіки країни під час дії воєнного стану.

Присутніх проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, Закону №2260-ІХ,

Податківці також акцентували увагу на важливості сплати податків усіма господарюючими суб’єктами котрі здійснюють діяльність, а також звернули увагу платників на прийнятий Закон України №2120, який передбачає відновлення проведення фактичних перевірок.

Крім того говорили про особливості застосування РРО, сплату податків, зборів та єдиного внеску у воєнний час.

Також присутніх проінформували про кампанію одноразового декларування, зокрема хто має право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, які ставки використовуються для визначення розміру одноразового збору та в які терміни його сплачувати.

Окремо розглянуто питання щодо обов’язковості легалізації найманої праці та забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального рівня заробітної плати. Адже незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, сприяє ухиленню від сплати податків, а відповідно і до ненадходження до бюджету таких потрібних для країни коштів.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»