Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства під час засідання «круглого столу»

опубліковано 01 серпня 2022 о 14:05

Днями в приміщенні Центру обслуговування платників відбулося засідання «круглого столу» за участі начальник Дубенської ДПІ Світлана Цимбалюк та представників  бізнесу з актуальних питань податкового законодавства. Основною темою заходу було – одноразове добровільне декларування декларуванні активів громадян.

Податківець зазначила, що  податкова амністія передбачена Законом України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» і триватиме лише до 1 вересня 2022 року.

Метою податкової амністії є легалізація майна, набутого внаслідок ухилення від сплати податків. Декларанти, які скористаються нормами цього Закону, будуть звільнені від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, а також подальшого нарахування та сплати податків щодо доходів, за допомогою яких були набуті задекларовані активи. Із задекларованих статків, громадянам необхідно впродовж 30 днів після подання декларації сплатити одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків.

 Оскільки декларація подається виключно в електронному вигляді, фахівець приділила значну увагу роз’ясненню алгоритму роботи в Електронному кабінеті.

Розглянули під час заходу також інші питання, які стосувались і традиційної кампанії декларування доходів, в т.ч. щодо застосування податкової знижки, і переваг застосування ПРРО, замість традиційних касових апаратів, а також використання платниками податків Електронного кабінету.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»