Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія-2022: декларацію про майновий стан і доходи можна подати онлайн

опубліковано 02 серпня 2022 о 12:47

Фахівці Вараської ДПІ повідомляють, що податкову декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть подати в електронній формі, за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет». Даний сервіс передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. Для подання декларації в електронному вигляді необхідно мати кваліфікований електронний підпис.

Зобов’язані подавати декларацію про доходи і майновий стан громадяни, які отримали доходи не від податкових агентів чи доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування, іноземні доходи та в інших випадках, передбачених нормами Податкового кодексу України.

 Звертаємо увагу, що правом на податкову знижку громадяни можуть скористатися упродовж усього 2022 року. Податкова знижка це повернення платникам сплаченого податку на доходи фізичних із заробітної плати в минулому податковому році на понесені витрати відповідно до статті 166 Податкового кодексу України. Зокрема, це витрати:

- на навчання закладам освіти за себе або членів сім’ї першого ступеня споріднення;

- проценти за іпотечним житловим кредитом;

- сума страхових внесків, премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський депозитний рахунок, на пенсійні вклади за себе або членів своєї сім’ї;

- на будівництво (придбання) доступного житла;

- оплату вартості державних послуг, пов’язаних з всиновленням дитини;

- переобладнання транспортного засобу;

- допоміжні репродуктивні технології.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»