Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства розповідали в Дубенській ДПІ

опубліковано 03 серпня 2022 о 14:10

Під час відвідування ЦОПу Дубенської ДПІ платники податків не лише отримують адміністративні послуги, а й дізнаються про останні зміни в податковому законодавстві.

Так, в ході чергової зустрічі платників податків було проінформовано про новації податкового законодавства, передбачені Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-ІХ «Про внесення змін до Податковою кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», а саме про нові умови переходу на спрощену систему оподаткування зі ставкою 2 % .

Фахівці ДПІ повідомили також  про обов’язок підприємців, які здійснюють продаж товарів за готівкові кошти, застосовувати реєстратори розрахункових операцій. При цьому додали, що сучасні технології дозволяють платникам не витрачати кошти на придбання РРО, а скористатись безкоштовним програмним продуктом, який технологічно повністю заміняє традиційний касовий апарат.

Дубенські податківці також розповіли про податкову знижку, яку за певних умов можуть отримати громадяни, за понесені в 2021 році витрати. Зокрема зазначили, що для повернення частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та копії платіжних і розрахункових документів. Якщо платник податку до кінця 2022 року не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками минулого року, таке право на наступні роки не переноситься.

Крім цього фахівці ДПІ інформували присутніх і про завершення кампанії одноразового декларування, тобто податкової амністії, яка триватиме до 1 вересня 2022 року, та повідомили, що декларацію необхідно подавати виключно в електронному вигляді до 1 вересня 2022 року, вона має зручну форму для заповнення, в її розділах чітко зазначено, які саме активи підлягають декларуванню.

На завершення заходу вручили присутнім листівки щодо одноразового декларування активів та застосування касових апаратів і програмних РРО платниками податку.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»