Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове добровільне декларування йшлося у Демидівській ДПІ

опубліковано 04 серпня 2022 о 14:26

Головний державний інспектор Демидівської ДПІ Юрій Дячук провів робочу зустріч з платниками податків щодо особливостей проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

В ході зустрічі податківець розповів про об’єкти, які підлягають декларуванню, хто може бути декларантом, як розрахувати базу для нарахування збору та за якими ставками.

Він також нагадав, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподаткованих доходів за нижчими ставками. Фахівець відмітив, що “податкова амністія” – це легалізація активів, які були приховані від декларування. Амністія дає змогу людині підтвердити легальність своїх статків. Подання податкової декларації підтверджує законність набуття грошових коштів. Декларування здійснюється добровільно і лише у разі, якщо особа має активи, які підлягали оподаткуванню та з яких не були сплачені податки (або сплачені не в повному обсязі).

Крім цього, Юрій Дячук роз’яснив алгоритм дій подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через вебпортал ДПС України і наголосив, що декларація подається виключно в електронній формі.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»