Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про тимчасове обмеження виїзду керівника юридичної особи – боржника за межі України

опубліковано 05 серпня 2022 о 10:06

Дубенська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що у разі несплати платником податків протягом 240 календарних днів з дня вручення йому податкової вимоги податкового боргу в сумі, що перевищує 1 мільйон гривень, контролюючий орган може звернутися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду керівника юридичної особи або постійного представництва нерезидента – боржника за межі України – до погашення такого податкового боргу - п. 87.13 ст. 87 глави 9 Податкового кодексу України.

При цьому контролюючий орган не пізніше наступного робочого дня з дня отримання рішення суду:

- інформує про це центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони державного кордону, в порядку обміну інформацією, затвердженому Міністерством фінансів України спільно з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони державного кордону;

- розміщує відповідну інформацію в Реєстрі керівників платників податків – боржників.

Таке тимчасове обмеження права виїзду керівника юридичної особи або постійного представництва нерезидента-боржника за межі України є забезпечувальним заходом виконання судового рішення або рішення керівника контролюючого органу про стягнення суми податкового боргу.

Тимчасове обмеження закінчується в разі погашення суми податкового боргу, зазначеної у рішенні суду, в зв’язку з якою було застосовано таке обмеження, або у разі отримання інформації з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань про зміну керівника юридичної особи або постійного представництва нерезидента-боржника, або у разі початку судових процедур у справах про банкрутство стосовно такого боржника.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»