Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники земельного податку Демидівської та Боремельської громад перерахували до місцевих бюджетів 5,4 мільйони гривень

опубліковано 25 серпня 2022 о 13:59

Протягом січня-липня  2022 року надходження від плати за землю до місцевих бюджетів від власників та орендарів земель Демидівської та Боримельської громад склали 5,4 млн  гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на  550 тис гривень.

Найбільші суми забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – 4,1 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 658 тис  гривень.

Фізичні особи спрямували до бюджетів місцевих скарбниць  1,3 млн гривень.

Нагадаємо, плата за землю – це обов’язковий платіж, який також сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки, не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в Демидівській  ДПІ.   

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян перед державою зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки будуть спрямовані, насамперед, на потреби військових.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»