Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Вараської ДПІ продовжують інформувати платників про податкову амністію та застосування РРО/ ПРРО

опубліковано 30 серпня 2022 о 14:01

Нещодавно начальник Вараської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмила Воронюк провела тренінг  з платниками податків  щодо використання право на податкову амністію, декларування громадянами доходів, застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку.

Посадовиця ознайомила підприємців з особливостями проведення податкової амністії для фізичних осіб. Зокрема розповіла, що до  1 березня 2023 року громадяни мають можливість задекларувати свої активи, при придбанні яких не були сплачені податки та збори. Звернула увагу на види активів, які можна задекларувати, як визначити базу оподаткування та який порядок подання одноразової декларації.

Крім того, очільниця ДПІ нагадала присутнім, що при проведенні готівкових розрахунків за товари чи послуги підприємці-спрощенці 2-4 груп зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО. Водночас, у селах та селищах розрахункові операції, у випадках, передбачених законодавством, підприємці можуть проводити із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.

Людмила Воронюк також звернула увагу, що підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – програмний РРО. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер. 

Наостанок посадовиця нагадала про щорічну кампанію декларування доходів громадян, зокрема про види доходів, які підлягають декларуванню та право громадян на податкову знижку.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»