Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про легалізацію найманої праці, яка не втрачає своєї актуальності, - під час брифінгу в КП ТРК «Полісся»

опубліковано 31 серпня 2022 о 11:13

Нещодавно в КП ТРК «Полісся» відбувся брифінг за участі  головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та редактора  КП ТРК «Полісся» Віри Шашук з питань легального використання праці найманих працівників.

Під час брифінгу податківиця зазначила, що питання легалізації  найманої праці в умовах воєнного стану не втрачає своєї актуальності.

Вона нагадала слухачам, що кожен роботодавець – фізична чи юридична особа мають дотримуватись норм трудового законодавства та пам’ятати, що  у відносинах працівник – роботодавець завжди укладається трудовий договір. Цивільно-правова угода про надання послуг укладається в разі співпраці з незалежним підрядником або особою, яка забезпечує себе роботою самостійно, тобто займається підприємництвом, бізнесом.

За словами Оксани Федорович трудовий договір може бути: безстроковим; на визначений строк; на час виконання певної роботи. Після укладення трудового договору роботодавець має видати наказ або розпорядження про прийняття працівника на роботу і повідомити Державну податкову службу про прийняття працівника на роботу.

Слід пам’ятати, що повідомлення подається до початку роботи працівника за затвердженою формою. Це робить власник бізнесу, уповноважена ним особа або фізична особа за місцем їхнього обліку як платників Єдиного соціального внеску; повідомлення можна подати у електронній або паперовій (якщо не більше п’яти працівників) формі; надану інформацію вносять до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб.

Насамкінець зауважила, що в цей складний для України час через несплату податків та єдиного соціального внеску втрачає держава, а отже, і кожен її громадянин.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»