Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рокитнівській ДПІ продовжують говорити про «податкову амністію»

опубліковано 02 вересня 2022 о 15:44

Нещодавно у Центрі обслуговування Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області очільниця ДПІ Ніна Ковалевич провела з громадянами  зустріч з питань одноразового добровільного декларування доходів громадян.

Очільниця ДПІ зазначила, що Верховна Рада України 15 серпня 2022 року прийняла рішення про продовження терміну податкової амністії ще на півроку, тобто до 01 березня 2023 року. Тож тепер громадяни, які планували подати одноразову декларацію, але з певних причин цього не зробили, матимуть для цього ще достатньо часу.

Посадовиця нагадала, що скористатися одноразовим декларуванням можуть лише резиденти України та відмітила види активів, які підлягають декларуванню: грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами. Однак, зауважила, що не підлягають декларуванню активи, які розташовані на території країни-агресора.

Ніна Ковалевич запевнила, що декларант, який сплатив вчасно і в повному обсязі визначену суму одноразового збору, звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Насамкінець наголосила, що громадяни, які ще роздумують над тим, чи потрібно декларувати активи, які придбані в минулому за рахунок неоподатковуваних доходів мають знати, що «податкова амністія» - це хороший шанс легалізувати активи, а відповідно жити й працювати в подальшому в правовому полі. Крім того, сьогодні це і додаткові надходження до бюджету та допомога ЗСУ.

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»