Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малий бізнес Дубенського району поповнив місцеві скарбниці більше ніж на 77 млн грн єдиного податку

опубліковано 05 вересня 2022 о 16:10

За підсумками восьми місяців 2022 року суб’єкти малого підприємництва Дубенського району перерахували до місцевих скарбниць 77,2 млн грн єдиного податку, що на 6 млн грн більше показників минулого року.

Наразі лідерами зі сплати єдиного податку є фізичні особи-підприємці – ними сплачено до місцевих бюджетів 55,5 млн грн, що на 5,9 млн грн більше, ніж торік.

Юридичні особи – платники єдиного податку III групи поповнили бюджети територіальних громад, сплативши 5,5 млн гривень. Цей показник збільшився на 234 тис грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Від суб’єктів господарювання, які перебувають на четвертій групі  спрощеної системи оподаткування, до бюджетів надійшло 16,2 млн грн єдиного податку.  

Податківці Дубенського краю звертаються до ФОПів - платників ЄП першої та другої груп за можливості виконувати свій податковий обов'язок та сплачувати єдиний податок.

У 2022 році ФОП - платники ЄП першої - другої груп мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними.

Податківці наголошують, що єдиний податок від малого підприємництва є одним із податкових платежів, надходження яких стабільно поповнюють місцевий бюджет та забезпечують фінансування територіальних громад.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX