Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про «податкову амністію» та електронні сервіси ДПС - платникам Сарненщини

опубліковано 06 вересня 2022 о 16:11

Податківці Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області розповідають платникам податків про одноразове добровільне декларування та електронні сервіси ДПС.

В ході чергового тренінгу начальник Сарненської ДПІ Наталія Зашко акцентувала увагу на новаціях податкового законодавства. Зокрема, докладно поінформувала про основні аспекти податкової амністії. Посадовець зазначила, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, та які відповідно до податкового законодавства є чи були платниками податків.

Також звернула увагу, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається лише в електронному вигляді в термін до 01 березня 2023 року. Крім того, декларація підлягає лише камеральній перевірці, тобто на предмет наявності арифметичних та логічних помилок. Проведення перевірок податківцями щодо джерела походження активів, набутих декларантом, заборонено. Також задекларована інформація не може бути використана при проведенні планових перевірок або як докази у кримінальних  провадженнях тощо.

Разом з тим Наталія Зашко розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема зазначила, що для подання декларації можна скористатися найпопулярнішим сервісом ДПС України - Електронний кабінет (офіційна сторінка  https://cabinet.tax.gov.ua).

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»