Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радивилівські податківці інформують платників про подання податкової звітності в електронному вигляді

опубліковано 06 вересня 2022 о 16:36

Фахівці  Радивилівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області постійно проводять практикуми з платниками податків щодо переваг електронних сервісів ДПС та інформують про нововведення при поданні звітності в електронній формі.

Зокрема, проведено практикум з новоствореними підприємцями з питань подання звітності платниками єдиного податку, які обрали спрощену систему з особливостями оподаткування на період дії воєнного стану.

В ході заходу старший державний інспектор Тетяна Радченко надала роз'яснення платникам щодо порядку заповнення та подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу, визначеного у відповідності до ст. 292 глави 1 розд. XIV Податкового кодексу за серпень 2022 року. Також повідомила, що платники єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду.

Платники отримали практичну допомогу  при формуванні звітних документів та накладанні електронного цифрового підпису.

 

Також роз’яснено основні новації, передбачені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», та аспекти  кампанії  одноразового декларування громадянами своїх активів. Зокрема, доведено інформацію хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, щодо об’єктів декларування, ставок одноразового збору та порядку подання декларації.

Під час заходу фахівець проінформувала платників про переваги онлайн-спілкування з органами ДПС та наголосила, що в теперішніх умовах паперова форма звітування втрачає свою актуальність, на відміну від електронної.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»