Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок обрання або переходу на 3 групу єдиного податку з особливостями оподаткування – платникам Рокитнівщини

опубліковано 07 вересня 2022 о 11:44

Нещодавно начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела тренінг  з платниками податків з питань  особливостей спрощеної системи оподаткування, зокрема щодо  порядку обрання або переходу на 3 групу з особливостями оподаткування за ставкою 2%.

Посадовиця поінформувала, що для обрання або переходу на 3 групу єдиного податку з особливостями фізособа-підприємець має подати до ДПС заяву відповідної форми (F/J0102003 - в Електронному кабінеті). При цьому до заяви не додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Під час заходу зазначила, що платники єдиного податку 3-ї групи на загальних підставах для можливості сплати єдиного податку за ставкою 2% повинні подати до ДПС відповідну заяву про зміну ставки. Суб'єкт господарювання вважається платником єдиного податку 3-ї групи з особливостями з наступного робочого дня після подання заяви.

Новостворені ФОП, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, встановлених цим пунктом, вважаються платниками єдиного податку третьої групи з дня їх державної реєстрації. Таку заяву можна подати одразу під час реєстрації ФОП.

Також звернула увагу, що така заява може подаватися у паперовій формі або засобами електронного зв'язку в електронній формі, тож на закінчення навчання суб’єкти господарювання отримали практичну допомогу у поданні заяв.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»