Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подати декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді – зручно і просто

опубліковано 07 вересня 2022 о 13:12

Податківці Рівненщини пропонують платникам податків стати користувачами електронних сервісів ДПС. Зокрема, прозвітувати про отримані доходи в електронному вигляді.

Відвідувачі Центрів обслуговування платників мають змогу отримати практичні поради щодо електронного звітування. Так, в ході чергового навчання, головний державний інспектор  Юлія Подганюк роз’яснила порядок заповнення та подання декларації про майновий стан та доходи громадян для отримання податкової знижки.

Посадовець поінформувала, що з  метою отримання податкової знижки, платник податків подає за місцем своєї податкової адреси річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня поточного року, зауваживши, що подати декларацію можна дистанційно через Електронний кабінет.

Було звернуто увагу, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). При цьому копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, у тому числі при поданні декларації засобами електронного зв'язку в електронній формі, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом.

Юлія Подганюк надала платникам практичну допомогу в електронному звітуванні та наостанок розповіла про податкову амністію, наголосивши, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається декларантом до контролюючого органу лише в електронній формі до 1 березня 2023 року.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»