Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

опубліковано 08 вересня 2022 о 15:08

Днями у Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  старшим державним ревізором-інспектором Ярославою Щербан проведено тренінг щодо нарахування та своєчасної сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

В ході навчання було зазначено, що відповідно до норм податкового законодавства, фізичні особи, які мають у власності квартири, будинки, об’єкти нежитлової нерухомості, земельні ділянки є платниками податку за таке майно. Нарахування відповідних податків здійснюють органи податкової служби та надсилають громадянам податкові повідомлення-рішення із зазначеною сумою податку та реквізитами для сплати. Нараховану суму податку необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.

Посадовець відмітила, якщо платник виявив розбіжності між даними, зазначеними в повідомленні – рішенні та даними, зазначеними в документах на право власності на об’єкт, що підлягає оподаткуванню, він може звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для проведення звірки. А у разі змін в реєстраційних данних, подати до державної податкової інспекції за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР.

Яраслава Щербан наголосила, завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, громадяни зможуть своєчасно виконати свій обов’язок зі сплати податків, не порушуючи граничні терміни сплати,  та уникнути фінансових санкцій.

Насамкінець присутні ознайомилися з порядком використання електронних сервісів ДПС та продовженням терміну подачі одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»