Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінги в Дубенській ДПІ

опубліковано 12 вересня 2022 о 14:35

Фахівці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводять тренінги із платниками податків, які звертаються в Центр обслуговування за роз’ясненням податкових новацій та  з питань електронного звітування.

В ході  навчань головний державний інспектор  ДПІ Оксана Величенко розповіла присутнім про особливості подання звітності через Електронний кабінет, зокрема, декларації платника єдиного податку 3 групи за ставкою 2 відсотки та декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.

Податківець звернула увагу, що платники єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду. Граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за серпень припадає на 20 вересня 2022 року.

В ході тренінгів Оксана Величенко надала практичну допомогу  при формуванні звітних документів та накладанні електронного цифрового підпису, а також надала поради щодо користування Електронним кабінетом та наголосила про можливість використання застосунку «Дія». 

Податківець зазначила, що термін дії електронного підпису під час воєнного стану продовжено. Відтак, надавачі електронних довірчих послуг на основі раніше створених ключів самостійно формують платнику новий КЕП. Завдяки цьому можна продовжувати користуватися й надалі електронним підписом та підписувати документи онлайн.

Присутні на навчаннях платники отримали відповіді на всі поставленні запитання.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»