Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Млинівській ДПІ «навчають» новостворених ФОПів

опубліковано 13 вересня 2022 о 11:26

У Млинівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбулася робоча зустріч старшого державного інспектора Світлани Балас з новоствореними фізичними особами-підприємцями, які планують зайнятись підприємницькою діяльністю,  з питань оподаткування та  використання РРО.

Під час заходу фахівець роз’яснила  новоствореним СПД  нюанси оподаткування  на загальній та спрощеній   системах, подання та заповнення податкової звітності.  Поінформувала про новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема було наголошено, що фізичні особи - підприємці при розрахунках зі споживачами можуть застосовувати ПРРО як альтернативу стаціонарним реєстраторам розрахункових операцій, які встановлюються на смартфон, комп’ютер, планшет та інші гаджети.

Також Світлана Балас ознайомила присутніх зі змінами у податковому законодавстві в умовах сьогодення, звернула увагу на зручність та доступність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію. Для роботи в електронному сервісі платнику достатньо лише мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якого надавача електронних довірчих послуг.   

Присутнім було запропоновано долучитися до офіційних сторінок Державної податкової служби та Головного управління ДПС у Рівненській області у соціальних мережах.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»