Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливість внесення змін до облікових даних повідомляють платників у Демидівській ДПІ

опубліковано 14 вересня 2022 о 09:10

У Демидівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області під час спілкування з платниками роз'яснюють про необхідність надання фізичними особами до податкових органів відомостей про зміну облікових даних.

Зокрема, начальник ДПІ Валентина Рачинська в ході чергової зустрічі зазначила, що громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган фіскальної служби. Для цього їм необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР або заяву за формою № 5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті) .

Такі заяви подаються до податкового органу за місцем проживання фізичної особи, або до будь-якого податкового органу, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Окрім того, у ході зустрічі посадовець  поінформувала про можливість отримання відомостей з Державного реєстру за допомогою електронних сервісів ДПС та про переваги подання відомостей для реєстрації фізичної особи та/або внесення змін до ДРФО засобами ІТС «Електронний кабінет».


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX