Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники земельного податку Демидівської та Боремельської громад перерахували до місцевих бюджетів більше 6 млн гривень

опубліковано 19 вересня 2022 о 14:05

За підсумками восьми місяців 2022 року надходження від плати за землю до місцевих бюджетів від власників та орендарів земель Демидівської та Боримельської громад склали 6,2 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 492 тис  гривень.

Найбільші суми забезпечили суб'єкти господарювання-юридичні особи – 4,4 млн гривень. Вказана сума перевищила надходження за аналогічний період 2021 року на 508 тис гривень. Фізичні особи спрямували до бюджетів місцевих скарбниць 1,8 млн гривень.

Нагадаємо, що плата за землю – це обов’язковий платіж, який сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, - звертають увагу податківці Демидівщини.   

Наразі платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

 

Закликаємо платників вчасно та в повному обсязі сплачувати податки, адже фінансові надходження до бюджетів  - це стабільне функціонування територіальних громад в умовах війни.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»