Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Здолбунові платники податків отримують професійні роз’яснення та практичну допомогу від податківців

опубліковано 20 вересня 2022 о 15:57

У Здолбунові платники податків отримують консультативну підтримку  та практичну допомогу у питаннях застосування податкового законодавства від фахівців податкової інспекції. Зокрема, в Центрі обслуговування платників на постійній основі податківці надають  роз’яснення вимог чинного податкового законодавства.

В ході чергової зустрічі старший держаний інспектор Наталія Гущус роз’яснила порядок нарахування та сплати майнових податків громадянами.

Податківець наголосила, що у разі якщо платник виявив розбіжності між даними, зазначеними в повідомленні – рішенні та даними, зазначеними в документах на право власності на об’єкт, що підлягає оподаткуванню, він може звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для проведення звірки.

Вона також зазначила, що  громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган податкової служби. Для цього їм необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР. Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, громадяни у визначений законодавством термін, отримають податкові повідомлення – рішення про нараховані суми податків, а саме, земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відповідно, вони зможуть своєчасно виконати свій обов’язок зі сплати податків, не порушуючи граничні терміни сплати,  та уникнути фінансових санкцій.

Наталія Гущус нагадала про щорічну кампанію декларування доходів громадян, зокрема про види доходів, які підлягають декларуванню, та право громадян на податкову знижку. Також було звернуто увагу на продовження терміну проведення податкової амністії до 1 березня 2023 року.