Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Дубенської ДПІ розповіли платникам про зміни у податковому законодавстві в умовах воєнного стану

опубліковано 21 вересня 2022 о 09:41

З метою сумлінного декларування суб’єктами господарювання податків, сплати податків в умовах воєнного стану та збільшення обсягу розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО, за участі начальника  Дубенської ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області Світлани Цимбалюк проведено  зустріч з платниками податків Дубенського краю.          

Податківець нагадала учасникам заходу про основні аспекти застосування РРО в умовах сьогодення та наголосила на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Також, посадовець звернула увагу платників, що Верховна рада України 15 серпня 2022 року прийняла рішення про продовження терміну податкової амністії ще на півроку, тобто до 1 березня 2023 року. Тож тепер громадяни, які планували подати одноразову декларацію, матимуть для цього достатньо часу. За її словами, задекларувати громадяни можуть грошові кошти, майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи. Однак, не підлягають декларуванню активи, які розташовані на території країни-агресора.

Керівник податкової інспекції наголосила, що сплатити одноразовий збір необхідно в 30 денний термін з моменту подання декларації, однак якщо декларант не має змоги сплатити в такий термін всю суму, він може розтермінувати платіж на 3 роки рівними платежами. Декларант, який сплатив вчасно і в повному обсязі визначену суму одноразового збору звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

На завершення зустрічі учасники заходу отримали відповіді на додаткові запитання щодо оподаткування та інформаційні листівки з роз'ясненнями про застосування РРО чи ПРРО та одноразового добровільного декларування активів, легалізації найманої праці й підвищення рівня заробітної плати.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX