Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зняття з обліку в контролюючих органах платника єдиного внеску - ФОП у разі припинення підприємницької діяльності

опубліковано 21 вересня 2022 о 10:05

У Рокитнівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що   процедура зняття з обліку платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) у контролюючому органі розпочинаються у разі надходження від державного реєстратора відомостей про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП  із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

 Податківці зазначають, що зняття з обліку платників ЄВ – ФОП здійснюється контролюючими органами на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, після проведення передбачених законодавством перевірок платників та проведення остаточного розрахунку.

 У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП така фізична особа користується правами, виконує обов’язки та несе відповідальність, передбачену для платників ЄВ, в частині діяльності, що здійснювалась нею як ФОП.

Останнім періодом, за який необхідно обчислити та сплатити ЄВ, буде період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності включно.

 Платник ЄВ – ФОП знімається з обліку після проведення перевірки та здійснення остаточного розрахунку зі сплати ЄВ. До реєстру страхувальників вносяться відповідні записи із зазначенням дати та причини зняття з обліку платника ЄВ. Датою зняття з обліку платника ЄВ є дата внесення запису до реєстру страхувальників.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»