Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги подання звітності в електронному вигляді – слухачам КП ТРК «Полісся»

опубліковано 22 вересня 2022 о 13:13

    Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся брифінг за участі  головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та  директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин. Під час заходу податківець поінформувала про переваги подання звітності в електронному вигляді.

Оксана Федорович зазначила, що час іде і прогрес не стоїть на місці. Якщо раніше доводилось стояти в чергах, щоб подати звітність, то сьогодні це робить програмне забезпечення всього за декілька хвилин. Тож у платника податків є вибір – подавати звітність в електронному вигляді в режимі он-лайн, або віднести її самостійно до територіальних органів ДПС.

 Вона звернула увагу, що основними перевагами подання звітності в електронному вигляді є:  економія робочого часу;  арифметичний контроль за показниками податкової звітності; гарантія автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок;  підтвердження доставки звітності (податковий орган надсилає квитанцію про отримання податкової декларації каналами комунікаційного зв'язку);  постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві;  конфіденційність інформації;  автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів;  оперативність обробки отриманої інформації у податковому органі.

 Податківець розповіла про найпопулярніший сервіс ДПС – Електронний кабінет платника податків, а також про порядок отримання безкоштовних сертифікатів електронних посилених ключів.

 Також зазначила, що детальніше з інформацією щодо подання звітності в електронній формі можна ознайомитись на веб-порталі ДПС України в рубриці «Електронна звітність» https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist.

 

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»