Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Млинівщини перерахували до місцевих бюджетів 13 млн грн єдиного податку

опубліковано 22 вересня 2022 о 13:56

Упродовж восьми місяців 2022 року платники Млинівщини, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевих бюджетів 13 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року сума надходжень збільшилась на 817 тис  гривень.

Понад 56 відсотків надходжень від єдиного податку становить сума, перерахована приватними підприємцями. Упродовж восьми місяців цього року вони спрямували до місцевих скарбниць 7,3 млн гривень, що на 1,6 млн гривень більше, ніж торік.

Юридичні особи поповнили бюджети територіальних громад, сплативши 433,4 тис гривень єдиного податку.

Від суб’єктів господарювання, які перебувають на четвертій групі  спрощеної системи оподаткування, до бюджетів  громад надійшло 5,3 млн гривень цього платежу.

Податківці Млинівської ДПІ звертаються до підприємців - платників єдиного податку першої та другої груп: за можливості виконуйте свій податковий обов'язок та сплачуйте єдиний податок.

У 2022 році ФОП - платники ЄП першої - другої груп мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними.

Податківці наголошують, що єдиний податок від малого підприємництва є одним із податкових платежів, надходження яких стабільно поповнюють місцевий бюджет та забезпечують фінансування територіальних громад.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»