Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку та сплату майнових податків розповіли податківці Рівного

опубліковано 26 вересня 2022 о 14:28

Якщо фізична особа у 2021 році сплачувала за навчання дітей у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, вона може скористатися податковою знижкою. Про це у ході зустрічей з рівнянами розповідають фахівці ДПІ у місті Рівному. 

Щоб отримати відшкодування за оплату за навчання  потрібно подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи та копії документів, що підтверджують таку сплату, копію договору з навчальним закладом довідку про отримані у звітному році доходи та документи, які підтверджують ступінь споріднення.

Скористатися правом на податкову знижку можна до кінця 2022 року, на наступний рік таке право не переноситься

Також податківці наголошують, що громадяни, які отримали повідомлення-рішення зі сплати податку на нерухоме майно та земельного податку зобов’язані протягом 60 календарних днів сплатити нараховані податкові зобов’язання, наголосила на важливості своєчасної сплати майнових податків як одного з основних джерел місцевих бюджетів. При цьому, у разі виявлення будь-яких розбіжностей громадяни можуть звернутись до Центрів обслуговування платників та провести звірку.