Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум щодо отримання податкової знижки

опубліковано 26 вересня 2022 о 14:47

Фахівцями Дубенської ДПІ Головного управління ДПС в Рівненській області   на постійній основі надаються консультації громадянам щодо реалізації ними права на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік (у тому числі з використанням сервісу Електронний кабінет).

Під час проведення чергового заходу головний  державний інспектор Оксана Величенко роз’яснила платникам, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 статті 166 ПКУ).

В ході  навчання фахівець надала практичну допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки громадянам, які понесли витрати на користь навчальних закладів. Податківець на прикладі показала, як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет» та вкотре нагадала, що робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

 

Під час зустрічі податківець повідомила, що скористатися правом на податкову знижку можна до кінця 2022 року, на наступний рік таке право не переноситься. Крім цього повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»