Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян

опубліковано 29 вересня 2022 о 14:01

В ДПІ у м.Рівному  звертають увагу громадян, які за певних причин не прозвітували про отримані минулого року доходи, що подати Декларацію про майновий стан і доходи можна як в Центрі обслуговування платників, так і дистанційно в електронному вигляді через Електронний кабінет.

Хто ж саме ще має прозвітувати про отримані доходи? Перш за все, це ті платники податків, які у минулому році отримували доходи  від особи, яка не є податковим агентом (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані самозайнятими особами).

Зокрема, такими доходами  є:

доходи від надання в оренду рухомого та нерухомого майна іншим фізичним особам;  

успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір,

доходи, які отримують громадяни, що працюють за наймом у приватних осіб чи займаються репетиторством, одноосібно обробляють присадибні ділянки чи продають сільськогосподарську продукцію.

Також мають прозвітувати громадяни, які отримували доходи:

від продажу цінних паперів та корпоративних прав,

іноземні доходи,

доходи від продажу чи обміну протягом року більш як одного житлового будинку, квартири або їх частини, садового будинку, включаючи земельну ділянку на якій розміщені такі об’єкти;

доходи від продажу об’єкта рухомого майна;

та в деяких інших випадках передбачених Податковим Кодексом.

Пам’ятайте, що від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання вашого конституційного обов’язку залежить економічний розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту, що  вкрай  важливо в умовах протидії загарбникам!