Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Демидівській ДПІ проведено тренінг для платників податків

опубліковано 30 вересня 2022 о 11:57

Про електронні сервіси ДПС, які створені для зручності платників податків при спілкуванні з податковою службою, застосування програмних РРО суб’єктами господарювання та новації податкового законодавства розповіли нещодавно фахівці Демидівської ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області на тренінгу з підприємцями.

Під час заходу головний державний інспектор Юрій Дячук акцентував увагу відвідувачів на можливості та зручності використання електронних сервісів від ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності, а також інформування податкових органів про зміну реєстраційних даних (прізвища, місця реєстрації тощо) та інформував про нововведення при поданні звітності в електронній формі.

У ході тренінгу було розглянуто алгоритм застосування РРО/ПРРО. Зокрема, фахівець наголосив, що перед тим, як почати реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП. Також повідомив, що реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-ПРРО.

На прохання відвідувачів податківці продемонстрували в доступній формі зручність та простоту роботи з електронними сервісами ДПС та надали платникам податків практичну допомогу при поданні звітності через Електронний кабінет.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»