Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Дубенській ДПІ платникам роз'яснюють податкові новації воєнного часу

опубліковано 03 жовтня 2022 о 13:00

Фахівці Дубенського  відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Рівненській області провели зустріч з платниками податків, на якій обговорили особливості податкового законодавства, що діють на період воєнного стану.

Начальник відділу Алла Панчук детально зупинилася на особливостях застосування спрощеної системи оподаткування, зокрема, можливості переходу на спецрежим зі ставкою оподаткування 2 відсотки. Також нагадала, що використання касових апаратів при готівкових розрахунках з покупцями є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім першої групи спрощенців та здійснення діяльності у сільській місцевості при використанні КОРО, а також звернула увагу, що при торгівлі алкогольною продукцією чек повинен відображати штрих-код марки акцизного збору.

 Також податківець поінформувала про подовження терміну дії податкової амністії до 1 березня 2023 року та нагадала хто з громадян може скористатися одноразовим декларуванням, які об’єкти можна декларувати, які ставки використовуються для визначення розміру одноразового збору та в які терміни його сплачувати. При цьому наголосила, що сплативши у повному обсязі одноразовий збір, фізична особа звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Окрім того, Алла Панчук нагадала відвідувачам і про їх обов’язок перед державою – належну сплату податків, зборів та єдиного внеску, нараховані суми яких  відображаються в Електронному кабінеті платника.

Податківець наголосила, що введення воєнного стану не звільняє платників податків від сплати грошових зобов’язань. Будь-які послаблення в законодавстві є лише відтермінуванням, а не звільненням від їх виконання.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»