Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне в податковому законодавстві -під час чергової зустрічі з платниками податків

опубліковано 04 жовтня 2022 о 10:38

Під час чергової зустрічі начальника Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Валентини Рачинської з платниками  податків було обговорено новації, а також актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, в ході спілкування посадовець ознайомила присутніх зі змінами в податковому законодавстві, що запроваджені на час воєнного стану, серед яких можливість перейти на 3 групу спрощеної системи оподаткування зі ставкою 2 відсотки.

Також очільниця ДПІ нагадала, що при проведенні готівкових розрахунків за товари чи послуги підприємці-спрощенці 2,3,4 груп зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО. Водночас, у селах та селищах розрахункові операції, у випадках передбачених законодавством, підприємці можуть проводити із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок, а також повідомила про облік товарних запасів, погашення податкового боргу, про основні зміни у податковому законодавстві, внесені Законами №2120-ІХ, №2142-IX, №1914-IX.

Під час зустрічі Валентина Рачинська повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року. Також, розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати та наголосила на тому, що  декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через "Електронний кабінет платника".

Спілкуючись із фізичними особами-підприємцями, посадовець повідомила, що з 1 жовтня 2022 року збільшилась сума  єдиного внеску, яку потрібно сплачувати підприємцям за себе та роботодавцям за найманих працівників, а саме мінімальний страховий внесок з ЄСВ, який потрібно сплачувати, становить 1474 гривень.

На завершення зустрічі  платники податків отримали  відповіді на питання, які їх цікавили.


 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»