Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку та одноразове добровільне декларування – слухачам КП ТРК «Полісся»

опубліковано 06 жовтня 2022 о 11:47

Цього тижня в КП ТРК «Полісся» відбувся брифінг за участі  головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та  директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин. Під час заходу податківець поінформувала про основні аспекти отримання громадянами податкової знижки.

 Зокрема, Оксана Федорович зазначила, що найчастіше громадяни користуються правом на  отримання  податкової знижки за понесеними витратами на навчання. Тож посадовець роз’яснила, що держава підтримує здобувачів освіти, зокрема, шляхом повернення з бюджету частини податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати, за вказаними витратам. Таке право передбачене статтею 166 Податкового кодексу України.

 Податківець звернула увагу, що при розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе та/або члена сім'ї першого ступеня споріднення та/або особи, над якою встановлено опіку чи піклування, або яку влаштовано до прийомної сім'ї, дитячого будинку сімейного типу, якщо такого платника податку призначено відповідно опікуном, піклувальником, прийомним батьком, прийомною матір'ю, батьком-вихователем, матір'ю-вихователькою.

Вона розповіла слухачам про умови отримання такої знижки. Разом з тим, поінформувала куди потрібно звернутися для оформлення податкової знижки  та які документи необхідно надати.

 Насамкінець відмітила, що скористатися податковою знижкою за витратами, понесеними у 2021 році,  можна  включно до 31 грудня 2022 року. Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації. Та нагадала про можливість, надану громадянам в рамках одаткової амністії, легалізувати свої активи набуті  за кошти,  з яких небули сплачені податки.

 
 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»