Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 07 жовтня 2022 о 14:01

Цього тижня у Володимирецькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування».

На запитання платників відповідала начальник податкової інспекції Наталія Десятник.

 В ході «гарячої лінії» посадовиця роз’яснила дозвонювачам основні аспекти податкової амністії. Зокрема, що Законом України від 15 серпня 2022 року №2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, використаної на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» подовжено термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій до 1 березня 2023 року.

 Крім того поінформувала, що у разі подання декларантом одноразової (спеціальної) добровільної декларації після 31 серпня 2022 року, строки збору з одноразового добровільного декларування, які передбачають сплату такого платежу трьома рівними частинами, здійснюються декларантом у такому порядку: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу – до 1 травня 2024 року; третього платежу – до 1 травня 2025 року.

 Також Наталія Десятник відповіла на запитання: що не може бути об’єктом декларування; чи потребує підтвердження розміщення готівкових коштів на поточному рахунку; в яких випадках подається уточнююча одноразова (спеціальна) добровільна декларація; як здійснюється перевірка одноразових (спеціальних) добровільних декларацій контролюючим органом та ряд інших.

 Звертаємо увагу, що більше про податкову амністію платники можуть дізнатись на вебпорталі ДПС у спеціальному банері «Одноразове добровільне декларування» за посиланням  https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»