Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надання адміністративних послуг – підприємцям Зарічненщини

опубліковано 11 жовтня 2022 о 16:42

Нещодавно у Центрі обслуговування платників начальник Зарічненської ДПІ Сергій Драка провів практикум з місцевими бізнесменами щодо надання адміністративних послуг, зокрема розповів про порядок отримання довідки про доходи фізичними особами-підприємцями.

Податківець зазначив, що  платники єдиного податку для отримання довідки про доходи вправі подати до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період. Але це не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду (пп. 296.8 ПКУ). ФОП за письмовим зверненням може отримати в контролюючому органі за місцем своєї податкової адреси довідку про доходи на підставі поданої податкової декларації за будь-який період здійснення підприємницької діяльності, зазначений у заяві.

Крім того, і фізична особа-підприємець на загальній теж може  отримати довідку про доходи за будь-який інший, ніж річний податковий період. Тобто в разі необхідності отримання довідки про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, за інший період, ніж календарний рік, ФОП на загальній системі оподаткування має право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за інший, ніж річний податковий звітний період, тобто квартальну податкову декларацію. Але така квартальна податкова декларація не звільняє ФОП від обов’язку подання податкової декларації за результатами календарного року та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання.

Разом з тим, посадовець звернув увагу, що довідку про доходи фізичні особи-підприємці можуть отримати  онлайн. Цю можливість надає Електронний кабінет платника податків, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Безумовно, для цього потрібен кваліфікований електронний підпис, отриманий у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»