Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дубенських платників податків ознайомили з процесом подання звітності в електронній формі

опубліковано 11 жовтня 2022 о 16:54

В Дубенській ДПІ Головного управління ДПС  у Рівненській області нещодавно відбувся тренінг для платників податків з питань подання декларацій про доходи та іншої звітності в електронному вигляді та переваг використання сервісу ДПС  «Електронний кабінет».

Під час заходу начальник ДПІ Світлана Цимбалюк проінформувала присутніх про функціонуючі електронні сервіси ДПС, зокрема, можливості сервісу Електронний кабінет. Також надала роз’яснення щодо порядку подання звітності в електронній формі та практичні рекомендації із заповнення декларації про майновий стан та доходи за 2021 рік з метою отримання податкової знижки.

Вона покроково продемонструвала, як заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Податківець наголосила, що за допомогою цього сервісу можна подавати звітність та сплачувати податки. Так, в приватній частині «Електронного кабінету» авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі он-лайн, зокрема щодо облікових даних, подання та  перегляду поданої звітності, реєстрація програмного РРО, перевірки стану розрахунків з бюджетом, сплати податків та зборів та листування з органами ДПС.

На завершення навчання Світлана Цимбалюк звернула увагу  присутніх на обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання, забезпечення покупцям можливості здійснення розрахунків за допомогою платіжної картки через банківський термінал та повідомила про можливість добровільно легалізувати свої активи за зниженими ставками оподаткування до 1 березня 2023 року.

 

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»