Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено брифінг з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 13 жовтня 2022 о 13:26

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі  головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та  директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин. Під час заходу податківець акцентувала увагу на тому, що необхідно робити громадянам, які змінили адресу і не отримали платіжки на сплату місцевих податків.

Оксана Федорович зазначила, що відповідно до вимог Податкового кодексу України, податковою службою області забезпечується надсилання громадянам податкових повідомлень-рішень про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, транспортного податку  та відповідні платіжні реквізити. При цьому податкові повідомлення-рішення  надсилаються платникам за адресами згідно з відомостями з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Податківиця звернула увагу, якщо у громадян відбулись зміни адресних даних, то вони зобов'язані повідомити контролюючому органу відомості про такі зміни протягом місяця з дня їх виникнення шляхом подання відповідної заяви за формою №5ДР або заява за формою №5ДРП. Це передбачено нормами Податкового кодексу України (пункт 70.7 статті 70 ПКУ).

Також  наголосила, у разі, якщо контролюючий орган не надіслав чи не вручив податкове повідомлення-рішення у  встановлені строки, фізичні особи звільняються від відповідальності,  передбаченої Податковим кодексом за несвоєчасну сплату податкового зобов’язання. Але контролюючий орган має право визначити суми податку на майно за три звітні податкові роки. Тож принцип «незнання законів» не звільняє від сплати податків та діє при визначенні податкових зобов’язань для кожного платника податків в Україні.

 «Тож свідома громадянська позиція кожного до сплати податків фінансово підтримує територіальні громади. І це надто важливо сьогодні, коли ми протидіємо ворожому агрессору»,- зауважила Оксана Федорович.

  Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»