Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг для платників податків в Демидівській ДПІ

опубліковано 13 жовтня 2022 о 13:40

Про порядок застосування РРО/ПРРО розповідають платниками єдиного податку фахівці  Демидівської ДПІ Головного управління ДПС в Рівненській області на щоденних тренінгах.

Так, начальник ДПІ Валентина Рачинська, в ході чергового навчання роз’яснила платникам, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять платежі готівкою або платіжними картками. А також розповіла про нюанси застосування РРО для суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території села.

Під час заходу посадовець звернула увагу присутніх, що реєстрація програмного РРО здійснюється на підставі заяви за формою № 1-ПРРО, яку необхідно подати в електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій. Крім того, щоб зареєструвати програмний РРО, суб’єкту господарювання необхідно перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний РРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган, подавши повідомлення за формою № 20-ОПП.

Разом з тим фахівець нагадала платникам, що до 1 березня 2023 року  громадяни мають право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, таким чином легалізувати їх. Було доведено інформацію які активи та за якими ставками відбувається оподатковування під час одноразового декларування. Та поінформовано, що для реалізації права на спеціальне добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» і сплатити одноразовий збір.

Захід відбувся у конструктивному форматі, де платники податків отримали відповіді на питання, які їх цікавили.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»