Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Дубенській ДПІ проведено практикум з питань надання адміністративних послуг

опубліковано 14 жовтня 2022 о 11:41

Днями головний державний інспектор Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Оксана Величенко провела з платниками податків  практикум з питань  надання адміністративних послуг.

Під час заходу податківець ознайомила громадян з порядком заповнення та подання до контролюючого органу  форми N 1ДР для отримання облікової картки платника податків та роз’яснила, що для отримання реєстраційного номеру платника податків для  малолітніх осіб (до 14 років) заява подається одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини, документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника) та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Також учасників заходу проінформували, що облікові картки N 1ДР фізичних осіб, які визнані недієздатними або обмежено дієздатними, подаються особами, які призначені опікунами (піклувальниками), за наявності документа, що посвідчує особу, яка визнана недієздатною, та документа, який посвідчує особу опікуна (піклувальника), та рішення про встановлення опіки (піклування).

Подання таких документів можна здійснити засобами інформаційно-телекомунікаційної системи "Електронний кабінет" (розділ "ЕК для громадян"), вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua.

Крім того, податківець звернула увагу громадян, що якщо відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, такі громадяни зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган податкової служби. Для цього їм необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX