Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вараська ДПІ забезпечує інформаційну підтримку кампанії одноразового добровільного декларування

опубліковано 17 жовтня 2022 о 11:10

Нещодавно начальником Вараської ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області Людмилою Воронюк проведено тренінг з громадянами щодо новацій податкового законодавства та особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних ïм активів.

Під час заходу посадовець зазначила, що у межах податкової амністії декларанту необхідно подати до податкових органів одноразову добровільну декларацію виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника. При цьому  у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. А також  сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків. Так, розмір податку на доходи фізичних осіб сьогодні становить 18 відсотків.

Людмила Воронюк також запевнила, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Тож подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації  є правом, а не обов’язком фізичної особи і декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Наприкінці зустрічі податківець повідомила про один із популярних електронних сервісів – Електронний кабінет, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та який наразі забезпечує повний спектр послуг для платників податків.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»