Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни у податковому законодавстві - під час тренінгу в Сарненській ДПІ

опубліковано 18 жовтня 2022 о 15:20

Днями начальник  Сарненської ДПІ Наталія Зашко провела з платниками податків тренінг, під час якого було акцентовано увагу на зміни та новації у податковому законодавстві в умовах воєнного стану.

В ході тренінгу говорили про оновлені правила спрощеної системи оподаткування на період воєнного стану. Зокрема, про особливості переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою єдиного податку 2%, про подання податкової звітності, механізм контролю  та відповідальності за порушення податкового законодавства.

Під час заходу також було  обговорено порядок застосування РРО та ПРРО при здійсненні розрахунків за надані послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування або сервісів переказу коштів.

Наталія Зашко  наголосила на тому, що роботодавці, які використовують найману працю, повинні легалізувати трудові відносини відповідно до чинного законодавства та вживати всіх заходів щодо виплати заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.

Разом з тим очільниця ДПІ розповіла про продовження тривалості кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, про можливості для громадян реалізувати своє право на податкову знижку в рамках деклараційної кампанії 2022  року а також про електронні сервіси ДПС.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»