Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь у робочій нараді Дубенської РВА

опубліковано 18 жовтня 2022 о 15:31

У Дубенській районній військовій адміністрації нещодавно відбулася нарада з керівниками територіальних органів, участь у роботі якої взяла начальник Дубенського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Бакулевич.

Учасники зібрання обговорили важливі нагальні питання щодо забезпечення наповнення місцевого бюджету та дотримання бюджетного законодавства територіальними громадами.

Зокрема, Ніна Бакулевич зазначила, що наповнення місцевих бюджетів є одним з важливих завдань, які стоять перед податковою службою. Адже від виконання цього завдання залежить і функціонування громад, і підтримка обороноздатності нашої країни. А також зазначила, що в сьогоднішніх умовах потрібно врахувати, що ми працюємо в тилу і мусимо дбати за наповнення бюджетів усіх рівнів, адже  пільг зі сплати податків законодавством не передбачено саме тому, що наш край знаходиться поза зоною ведення бойових дій. Тому потрібно забезпечити сплату податків як до місцевого, так і до державного бюджетів.

В ході засідання податківець ознайомила присутніх з основними змінами в оподаткуванні, які відбулись в зв’язку із введенням воєнного стану. Зокрема щодо Закону України від 21 вересня 2022 року № 2618-IX «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану» відповідно до якого змінено ставки акцизного податку. Та нагадала про продовження терміну проведення податкової амністії до 1 березня 2023 року.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»