Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Зарічненщини інформують платників про новації податкового законодавства

опубліковано 19 жовтня 2022 о 11:40

Днями у Центрі обслуговування платників Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся тренінг для платників податків з питань новацій податкового законодавства та сервісів ДПС.

Під час заходу старший державний інспектор Микола Мельникович розповів платникам про застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку (ІІ та ІІІ груп) в 2022 році. Зокрема, платники дізналися про реєстрацію ПРРО, порядок його використання, а також про застосування ПРРО при здійсненні розрахунків в безготівковій формі та через мережу Інтернет.

Разом з тим посадовець розповів про особливості подання громадянами декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік, які отримали доходи від спадщини та дарування, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, інші доходи, в тому числі про надання права на податкову знижку.

Також посадовець нагадав про продовження термінів дії податкової амністії до 1 березня 2023 року. Розповів про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. Микола Мельникович наголосив на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

На завершення присутні ознайомилися з електронними сервісами ДПС для суб’єктів господарювання та отримали фахові відповіді на свої запитання.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»