Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Млинівські податківці роз’яснюють новації податкового законодавства

опубліковано 20 жовтня 2022 о 13:42

Начальник Млинівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Олієвська провела чергову зустріч з платниками  щодо роз’яснення новацій та застосування податкового законодавства.

Зокрема, в ході спілкування посадовиця нагадала присутнім, що до 1 березня 2023 року громадяни України, які мають у власності валютні цінності, рухоме або нерухоме майно, придбані за кошти, з яких не сплачувались податки мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням таких активів та сплатити одноразовий збір за ставками від 2,5 до 9 відсотків. Також фахівець наголосила, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається в електронній формі через Електронний кабінет платника.

Під час зустрічі Зоя Олієвська ознайомила відвідувачів з електронними сервісами ДПС, які дають можливість спілкуватися з податковою службою онлайн. Податківець зазначила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет податків» суб’єкти господарювання та громадяни можуть подавати звітність, отримувати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію щодо сплати   податків.

Крім того, начальник ДПІ розповіла про  внесені зміни щодо умов перебування на спрощеній системі оподаткування, зокрема 3 групи. Також нагадала про необхідність використання РРО та програмних РРО платниками у разі проведення готівкових розрахунків. Водночас зазначила, що суб’єкти господарювання, що провадять діяльність у сільській місцевості, за певних умов можуть не використовувати касовий апарат, але зобов’язані вести КОРО та РК.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX