Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація доходів через одноразове добровільне декларування

опубліковано 21 жовтня 2022 о 09:16

У Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з метою надання розяснень щодо законодавчо встановлених норм застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами нележних їм активів.

В ході заходу очільниця ДПІ Наталія Зашко надала фахові відповіді на запитання дозвонювачів, зокрема: що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування та в чому його мета; за якими ставками відбувається сплата податку при застосуванні одноразове (спеціальне) добровільне декларування; яким чином необхідно сплачувати збір, якщо одразу відсутня вся сума та ряд інших.

Посадовиця також наголосила, що держава гарантуватиме суб’єкту добровільного декларування звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства (майно, набуте із іншими кримінальними порушеннями, не підлягає податковій амністії), нерозголошення відомостей, що містяться в деклараціях, і невикористання цих відомостей у кримінальних розслідуваннях відносно декларанта. Декларанту не потрібно буде пояснювати джерела походження цих активів.

Разом з тим поінформувала, щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»